Editie #2

DENKEN EN DROMEN OVER ETEN EN DRINKEN

De tweede editie van De Stad Schaft vond plaats op 4 oktober 2013 – wereld dierendag – bij Uit Je Eigen Stad en stond volledig in het teken van kweekvlees. Het was een mooie avond, waarop we weer een stapje hebben gezet in ons bewustzijn over hoe we omgaan met ons voedsel, wat we consumeren en wat dat betekent voor mens, dier en milieu. En natuurlijk hebben we daarnaast enorm genoten van het heerlijke eten bereidt door Uit Je Eigen Stad chefkok Tim, mooie muziek van Thomas Florusse, de kennis van bijzonder hoogleraar humanistische wijsbegeerte Cor van der Weele en de ijsjes van Next Nature. Iedereen nogmaals hartelijke bedankt voor de aanwezigheid en graag tot de volgende editie!

Alle foto’s van deze avond zijn te vinden op onze Facebook pagina.

Dia1

Te gast tijdens de tweede editie van De Stad Schaft waren:

Ernest van der Kwast – gastheer
Ernest van der KwastErnest van der Kwast (1981) brak in 2010 door bij het grote publiek met zijn autobiografische roman Mama Tandoori, die werd genomineerd voor de NS publieksprijs en werd bewerkt tot een toneelstuk. In 2012 verscheen zijn vijfde boek,Giovanna’s navel, dat zich afspeelt aan de Adriatische Zee. Naast schrijver is Ernest presentator van de talkshow Rotterdam Late Night, de Stad Schaft en organisator van literaire evenementen.

Cor van der Weele – tafelgast
Cor van der Weele_portrait
Cor van der Weele (1954) is bijzonder hoogleraar humanistische wijsbegeerte aan de Universiteit van   Wageningen. Ze studeerde biologie en filosofie en promoveerde in de wijsbegeerte van de biologie aan de VU. Haar onderzoek beweegt zich in de grensgebieden van filosofie, biologie en kunst; zo heeft ze veel gepubliceerd over de rol van metaforen en andere mechanismen van selectieve aandacht in biologie en filosofie. Haar interesse voor kweekvlees ontstond tijdens een project over biokunst in 2007.

Lees meer over haar ideeën over kweekvlees:
www.mdpi.com
www.foodlog.nl

Thomas Florusse – muziek
Thomas Florusse_portrait
Thomas Florusse (1994)  is een hedendaagse singer/songwriter, met een knipoog naar de Amerikaanse Westcoast. Pakkend, boeiend, sfeervol en verhalend. Hij groeide op in een muzikaal milieu waar de bakken vol langspeelplaten van zijn vader voor hem een bron van inspiratie waren. Namen als Jackson Browne, JD Souther, James Taylor en Tom Waits inspireerden Thomas tot het schrijven van eigen liedjes. Dit leidde in eerste instantie tot een aantal ruwe demo’s, opgenomen in zijn zolderstudio. Positieve feedback van de buitenwereld moedige hem aan tot de nodige dorst naar meer. Alle thema’s werden bezongen; de liefde, de herfst, herinneringen, de eenzaamheid, vriendschap, wanhoop, maar vooral moed en doorzettingsvermogen. Op 24 mei 2013 bracht Thomas zijn eerste EP ‘Ever Changing Colors’ uit.

Hans van de Meulengraaf – illustrator
Ckoe
Ckoe (Hans van de Meulengraaf, 1980) werd geboren in een pittoresk boerderijtje in Best. Ckoe tekent, animeert en maakt, zowel voor geprinte media als voor kleine en grote schermen. Kortom, Ckoe houdt zich niet graag bezig met 1 ding. Kenmerkend voor zijn werk is de speelsheid met een rauw eigenwijs randje. Van het stripfiguur Uier verschenen tot nu toe 5 boeken, de korte film Saddog ging de wereld over, en er gingen heel wat mensen aan de haal met Itching Hands. Ook betreedt Ckoe het podium als cartoonjockey, waarbij hij live tekent op muziek of gesproken woord.

Hendrik-Jan Grievink – ontwerper
book_image_WEB kopieHendrik-Jan Grievink (1977) is ontwerper en mede-initiator van Bistro In-Vitro, een mobiel restaurant dat speculatieve kweekvlees gerechten op het menu heeft staan. Op dit moment werkt hij met zijn team aan het volgend jaar te verschijnen Kweekvlees Kookboek. Niet zozeer om kweekvlees te promoten, maar om een waaier van potentiele eetculturen te tonen die ons kunnen helpen te beslissen welke toekomst we eigenlijk willen. Tijdens deze eiditie van De Stad Schaft zal hij hierover vertellen en ons laten kennismaken met kweekvlees-ijs: Meat the Future! www.bistro-invitro.com

Houd de website en ons Facebook en Twitter account in de gaten voor nieuws omtrent 4 oktober!

kweekvlees2

 foto: Sueli Brodin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: